+90 543 350 50 91

Sosyal Medyada Biz}

Satılık Arı ve Ana Arı Siparişi Verebilirsiniz....
Ana arı ırklarına göre belirli bölgelerde üretimi yapılan damızlık ve melez ana arıların satışını yapmaktayız. F1 yani melez olarak üretmiş olduğumuz ana arı çeşitleri ise farklı bölge ve illerde yapılmaktadır. Kargodaki kayıplar ve yumurta atmayan ana arılar tarafımızdan karşılanmaktadır. Çerçeve sayısına göre paket arı satışımız vardır.
AYRINTILAR ve SİPARİŞ İÇİN TIKLAYIN...

Arıcılığa Başlamak

Arıcılığa Başlamak

balÖnceleri mağaralarda, ağaç ve taş kavuklarına yerleşerek buraları petek ve balla dolduran arı aileleri, insanlar tarafından avlanarak, içleri oyulmuş kütüklere, kulübelerin yakınındaki kovuklara yerleştirilmiş daha sonları toprak ve örme sepetlerin sıvanması ile yaptıkları ilkel kovanlara alınarak ilk arılık kurularak arıcılık başlamıştır.

18.yüzyıla kadar insanların arılarla münasebetleri, muhakkak ki çok basit gözlemlerden alınan ilkel bilgilere dayanmakta ve bu zamana kadar henüz esaslı bir arı bakımı ve yetiştirme tekniği doğmamış bulunmaktaydı. Bundan sonra arıların yaşamı, üremeleri, verimleri ve sağlık durumları daha yakından incelenmiş ve düzenli deneme, araştırma ve gözlemlerle belirlenen özelliklerinin gerektirdiği esasların tek bulunup tatbikat alanına konulması, arıcılık tekniğinin doğmasına ve çok kısa bir zamanda gelişip yayılmasına neden olmuştur.

Bu küçük hayvancıklar konusunda usanmadan çalışıp yorulan, üstün ve devamlı çabaları ile insanlığa çok geniş faydalanma ufukları açan ilke araştırıcılar Huber, Scrach, Dirzon, Lanestrot ve Dadan gibi büyük ve değerli arıcılık üstadlarıdır.

Arıların bakımı için insanlar tarafından katlanılan emek ve masraflar diğer evcil hayvanlarınki ile karşılaştırıldığında, arıların bu bakımından da üstünlük kazandığı kolayca anlaşılır. Arıların bakımı küçük bir okul öğrencisinden, dizlerinin son kuvveti de tükenmek üzere olan beli bükük ihtiyaçlara kadar herkesin kolaylıkla başarabileceği zevkli, heyecan verici, faydalı ve zaman geçiren bir çalışmadır.

Fazlaca arı yetiştiren, çokça arı ürünleri yiyen bölge ve memleketlerde yapılan gözlemler, arıcılıkla uğraşan bal tutup sık sık parmak yalayan kimselerin, ihtiyarladıklarında çalışacak derecede dinç ve hastalıklardan uzak kaldıklarını ve uzun ömürlü oldukları görülmüştür.

[nggallery id=19]

Karniyol Ana Arı

05 Kasım 2010

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN