+90 543 350 50 91

Sosyal Medyada Biz}

Satılık Arı ve Ana Arı Siparişi Verebilirsiniz....
Ana arı ırklarına göre belirli bölgelerde üretimi yapılan damızlık ve melez ana arıların satışını yapmaktayız. F1 yani melez olarak üretmiş olduğumuz ana arı çeşitleri ise farklı bölge ve illerde yapılmaktadır. Kargodaki kayıplar ve yumurta atmayan ana arılar tarafımızdan karşılanmaktadır. Çerçeve sayısına göre paket arı satışımız vardır.
AYRINTILAR ve SİPARİŞ İÇİN TIKLAYIN...

Balı Isıtmayın

Balı Isıtmayın

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Ziraat Fakültesi Zootekni Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Recep Sıralı, ”Şekerlenmiş bal bozulmuş bal değildir, kimse balı ısıtarak eritmeye kalkmasın, bu haliyle tüketilmesi sağlanmalıdır” dedi.

Sıralı, yaptığı açıklamada, genellikle bal hasadının sona erdiği sonbahar aylarında ve sonrasında, havaların soğumaya başlamasıyla balın alındığı çiçeğin içeriğine bağlı olarak şekerlenme oluştuğunu söyledi.

Şekerlenmenin ballarda oldukça doğal bir olay olup, balın kimyasal içeriğiyle ilgili değil fiziki görünümüyle ilgili olduğunu dile getiren Sıralı, şöyle devam etti:

”Dolayısıyla şekerlenme, balın içeriğini değiştiren bir özellik değildir. Şekerlenmeyi balda bozulma sanan bazı tüketicilerimiz balı atmakta ya da başka yöntemlere başvurmaktadır. Bilinen yöntemlerin en başında ise balın ısıtılarak eritilmesi gelmekte. Ancak balın ısıtılması bir takım sorunu da beraberinde getirmekte.”

”Enzimler, asitler, proteinler, vitaminler ve mineral maddeleri yok edilmekte”
Balın yaklaşık olarak yüzde 18 su, yüzde 80 oranında şeker ve yüzde 2 oranında da protein, vitamin, mineral, asit ve enzim gibi hayati öneme sahip maddelerden oluştuğunu anlatan Sıralı, ”Isıtma sırasında balın içeriğindeki su ve şeker miktarı değişmemekte ancak yüzde 2 oranındaki enzimler, asitler, proteinler, vitaminler ve mineral maddeleri yok edilmekte” diye konuştu.

Sıralı, insan sağlığı için önemli olanın, balın içeriğinde yer alan su ve şeker oranı değil protein, vitamin, mineral, asit ve enzimler olduğuna dikkati çekerek, ”Bu nedenle tüketicilerimize şunu tavsiye ediyoruz, şekerlenmiş bal bozulmuş bal değildir, kimse balı ısıtarak eritmeye kalkmasın, bu haliyle tüketilmesi sağlanmalıdır”dedi.

Bir önceki yazımız olan Arıcılık Nedir ve Nasıl Yapılır? başlıklı makalemizde arıcılık, Arıcılık Bilgileri ve Arıcılık nasıl yapılır hakkında bilgiler verilmektedir.

Karniyol Ana Arı

27 Ekim 2012

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN