+90 543 350 50 91

Sosyal Medyada Biz}

"arı" ile Etiketlenen Konular

Arı sütü üretim miktarı iç ve dış etkenlere bağlı olarak önemli oranda değişmektedir. Her bir yüksükten yetiştirme ve besleme yöntemine göre 213-328 mg süt elde edilir. Bir koloniden bir transfer döneminde 6.5-10.5 g arasında arı sütü elde edilebilmektedir. Etkin bir...
Arı sütü üretiminin temeli; kalıplarla hazırlanan yüksükler içerisine 1 günlük larvaları transfer etme esasına dayalıdır. Transfer edilen larvaları taşıyan aşılama çerçevesi anasız koleninin ortasına konur. Anasız kolonide 72 saat duran aşılama çerçevesi alınarak arı sütü hasat edilir.
Havaların soğumaya başlamasıyla birlikte artık arıları kış düzenine geçirme zamanı yaklaşmış demektir. Sonbaharda alacağımız basit önlemler arı kolonisinin kışı emniyetli bir şekilde geçirmesini sağlar. Sonbaharda güçlü olan bir arı ailesi ilkbahara da güçlü olarak çıkar. Arazideki bal kaynaklarının kesilmesiyle birlikte...
Bilim insanları yıllar yılı bal peteklerindeki açısal mükemmelliğe hayretle bakmış; ancak hiçbiri tam olarak bu mekanizmayı açıklayamamıştır. İngiltere ve Çin’deki mühendisler bu gizemi çözme yolunda ilk ve önemli bazı adımlar atmış durumdalar. Ekip bal peteklerinde göze hoş gelen bu altıgen...
Arının sokmasından bir çoğumuz korkuyoruz ve arı dedin mi 1 km uzaklığa kadar kaçıyoruz arılardan korkumuza. Ama bilmiyoruz o arının iğnesinin nereler faydalı olduğunu ilk başka arının sokması gribe çok iyi gelmektedir. Dikkat edin arıcılık yapan kişilere fazla grib ve...
Bal mevsiminde, koloninin bulunduğu yörelere göre, nektar akımının en bol olduğu dönemlerden önce ergin arı mevcudunun en üst düzeye çıkarılması gerekmektedir. Bunun için kolonilerin ana nektar akımına hazırlanması gerekmektedir. Kolonilerin Ana Nektar Akımına Hazırlanması: Arıcılık, tanımında da belirtildiği gibi bir...
Merhaba Sevgili Ziyaretçilerimiz, Bugün sizlerle çok güzel videolar paylaşacağım ve bu videoların arkasını getirmeye çalışacağız. Bildiğiniz üzere hepimizi arıları oğul çıkarıp bunları bir başka kovana koyarak yeni bir koloni elde etmiş oluruz. İşte bazen bu arı oğulların yakalayamayız ve çok...
Arı, tatlı olan her şeyi tüketir. Bazı üreticiler arıya, mısır şurubu, glikoz, reçel, üzüm şurubu ve pekmez vs. verir. Böyle bir balın reçelden farkı yoktur. Arıcı birliklerinin paketlediği ballar tercih edilmeli. Arıcılar birliğinin paketleme tesislerinden alınacak bal en güvenilir baldır.Gerçek...
Dünyanın en önemli tozlayıcı böceği olarak bilinen arılar toprağı tutan bitkilerin tozlaşmasına destek olarak yayılmasını sağlıyor, erozyon riskini azaltıyor ve bitkisel üretiminin yüzde 75’inde aktif rol oynuyor. Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Bahri Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2007...
Arılarda Yağmacılık ve Sebepleri Arıların kötü huylarından birisi olan yağmacılık arıların toplu olarak kendilerine ait olmayan kovanlara ya da bal kaynaklarına saldırmaları sonucu meydana gelir. Yağmacılık genelde balözü ve çiçek tozunun azaldığı aylarda görülür. Kuvvetli kovanlar zayıf kovanlara saldırarak ballarını...
Son yıllarda yaşanan arı ölümleri arkasında GDO’lu (Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar)  ürüner olduğunu öne sürdüler. Türkiye’ye kaçak sokulan GDO’lu tohumların ekildiği yerlerden beslenen arıların bal verimleri azalıyor. Aynı zamanda kışın telef oluyorlar.              Ünlü bilim adamı Albert Einstein’ın Arılar yok olduktan...