+90 543 350 50 91

Sosyal Medyada Biz}

"süzme bal" ile Etiketlenen Konular

Dünyanın en önemli tozlayıcı böceği olarak bilinen arılar toprağı tutan bitkilerin tozlaşmasına destek olarak yayılmasını sağlıyor, erozyon riskini azaltıyor ve bitkisel üretiminin yüzde 75’inde aktif rol oynuyor. Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Bahri Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2007...
Sayın Ziyaretçimiz, Asyabal olarak sitemize üye olanlara bu yıl bal sezonu sonunda 2 kişiye 1’er kg hakiki yayla balı dağıtacağız demiştik. Bu tamamen ücretsiz olup sitemizi ziyaret eden ziyaretçilerimiz için yapmış olduğumuz bir kampanyadır. Ayrıca yarışma bitiminden sonra bal kazanan...
Karakovan balı petek bala çatalın yan tarafı ile basınç uyguladığınızda fazla zorlanmadan peteği bölebilirsiniz. Suni petek balda ise çatalın takıldığını anlarsınız. Bu şekilde arılığımızda karakovanlar mevcuttur. Aynı zamanda yakalayamadığımız arı oğullarını da dağdaki ağaç kovuklarından almaktayız ve buradaki ballarında değeri...
Piyasaya sürülen sahte ballar hem tüketenlere hem de bu işi yapanlara zarar veriyor. Peki gerçeğinden nasıl ayırt edebiliriz? Bal buzdolabında şekerleniyorsa gerçektir. Balın kesafeti (yoğunluğu) çok, akışkanlığı sürekli olmalıdır, kesik kesik akan bal sahtedir. Çiçek balı hızlı, çam balı ise...
Arılara Şeker Vermek Suretiyle Bal Yaptırılabilir mi? Bu çok hassas bir konu buna değinilmesini istemeyen kesimler var. İstanbul Belediyesi Baş Veterinesi Muzaffer Berkmen’in kitabından alıntıdır: 1-      Arı ile arıcının 18 günlük bir çalışması sonucunda, %67 sakkaroz ihtiva eden bir şeker...
Son yıllarda yaşanan arı ölümleri arkasında GDO’lu (Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar)  ürüner olduğunu öne sürdüler. Türkiye’ye kaçak sokulan GDO’lu tohumların ekildiği yerlerden beslenen arıların bal verimleri azalıyor. Aynı zamanda kışın telef oluyorlar.              Ünlü bilim adamı Albert Einstein’ın Arılar yok olduktan...
Balın Ambalajı ve Satışı    Diğer besin maddelerinde olduğu gibi balında taze olarak yenmesi en faydalı şeklidir. Süzme ballar satılmadan önce rutubetsiz ve sıcaklığı 20 derece civarında olan yerlerde muhafaza edilmelidir. Kış mevsiminde süzme balların en fazla kristalize olduğu sıcaklık...
  Çok bal toplamanın birinci şartı, arıcılık yapılan bölgenin, ballı bitkilerinin mevcut olmasıdır. İşte engin bölgelerini çiçekleri azaldıktan sonra , kovanların bol çiçekli yüksek yerlere taşınmasına gezginci arıcılık denir.   Kovanların taşıma zamanının tayini pek önemlidir. Bu işte ne gecikmeli...
Balın gerçek bir vitamin deposu olduğuna şüphe yok. Lakin “Gerçek balı bulmak kolay değil” diyorsanız işte sizlere gerçek balı tanımanın ipuçları: Samsun Arıcılar Birliği Başkanı Halit Kukula, bir süre buzdolabında bekletilen balın sahte olup olmadığının anlaşılabileceğini söyledi. Kukula, yaptığı açıklamada,...
1942  doğumlu olan arıcımız arıcılığa genç yaşlarda babasından görerek başladı. Daha fazla bilgi ve daha fazla tecrübeyle bal üretimi yapmak için arıcılığı her geçen gün ilerletti. Başta Sinop olmak üzere İstanbul’da bulunan akraba ve tanıdıklarına ürünü satmaktadır.  Ortalama 50 – 100...
Bal güneşte ve ateşle sızdırılsada bu doğru değildir. En iyisi santirituj makinesinde sızdırılmasıdır.   Bu makine , altı kapalı, üstü açık bir soba gibi olup bunun tam ortasında, sobanın boyunca şakuli bir demir çubuk vardır. Bu demir çubuğun etrafında örme...
Gelişen Arı Ailesine Yeni Peteklerin Verilmesi İlkbaharda arı ailesi kuvvetlenipte, ilk muayenede bırakılan çerçeveleri tamamen doldurunca, kovana tadrici surette yeni suni veya bir evvelki seneden balı süzülmüş petekler ilave etmek lazımdır.   Yeni ilave edilecek suni petkelri, arılı çerçevelirin ortasına...