+90 543 350 50 91

Sosyal Medyada Biz}

"süzme bal" ile Etiketlenen Konular

Arılar Ne İle Beslenmelidir Arılar ya süzülmüş bal, yada şeker şurubu ile beslenir. Arılara yem akşam verilip sabah alınmalıdır. Gündüz verilirse yağmacılığa sebep olur. Arıların dışarı çıkmayacağı kadar serin olan günlerde de kavanozdaki şurubun bitene kadar beklemekte sorun olmaz. Ballı...
  Balın olgunlaştığı, çerçevedeki ballı gözlerin tamamen, yahutta hiç değilse 2/3 den fazlasınının sırlanmış olmasıyla anlaşılır. Arılar balı, peteğin üst tarafından sırlamaya başlarlar.    Üzeri sırlanmamış olan çerçevedeki bal olgunlaşmamıştır. Olgunlaşmamış ballar uzun müddet dayanmaz. Tuhammür eder, ekşir, zai olur....
    Arıların doğal barınakları, ağaç kovukları, kayalıklarıdaki çatlaklıkların ve mağaracıklandır. Onlar buralara sığınaklo kötü doğa koşullarından korunmuş olurlar.       Arıcılar tarafından önceden hazırlanmış arı evine Kovan denir. Pek çok köylülerimiz, Kovan petek derler. Halbulki petek, kovana yerleştirilen bir oğulun...
Kilogram fiyatı 10 TL’nin altındaki ballar gerçek bal özelliği taşımıyor    Son yıllarda önemli bal üretim merkezlerinden biri haline gelen Konya’da bu yıl, şeker katkısız bal miktarının fazla olacağı belirtilirken, yetkililer tüketicileri, kilogram fiyatı 10 liranın altındaki balların gerçek bal...
                  Arıların yüzlerce tür çiçeklerden derledikleri balda güzel kokulu reçineler, pek çok besinlerde bulunamıyacak kadar çok ve çişitli madensel maddelher, vitaminler, anzimler, antibiyotikler, ile sindirimi son derece kolay ve süratli olan meyve ve üzüm şekerleri vardır.                  ...
          Atalarımız ne güzel sözler söylemişler. Arıcılılka ilgili bu kadar denli ve isabetli sözleri insanı hayran ediyor. Bu sözleri sizlerle paylaşmak istedim. * Bayırda bağını, evinde sağımı, bahçende arını eksik etme.*   * Arısız bahçe, kraliçesiz saraya benzer.*   *...
                Güzel yurdumuzun her köşesi arıcılığa elverişlidir. Memleketimizin bağrından fışkıran çiceklernde her sene tonlar ve tonlarca bal heder olup gitmektedir. Arıcılığı yaymak, geliştirmek suretiyle bu çiçeklerdeki bal özünü, arı ürünlerine dönüştürdüğümüzde hem memleketimiz döviz kazanacak, hem de dengeli ve...
   Fenni arıcılıkta kovandan senede 2-3 defa bal hasat edilebilir. Gerekballıkta, gerekse kuluçkalığın yan tarafındaki iyice olgunlaşmış balları lüzümunda alabiliriz. Alınan bu ballı çerçeveler yerine ya suni petekler konu, yada balı sızdırılmış kabartılmış petekler sonur. Mevsim müsait giderse bu hazır...