+90 543 350 50 91

Sosyal Medyada Biz}

Satılık Arı ve Ana Arı Siparişi Verebilirsiniz....
Ana arı ırklarına göre belirli bölgelerde üretimi yapılan damızlık ve melez ana arıların satışını yapmaktayız. F1 yani melez olarak üretmiş olduğumuz ana arı çeşitleri ise farklı bölge ve illerde yapılmaktadır. Kargodaki kayıplar ve yumurta atmayan ana arılar tarafımızdan karşılanmaktadır. Çerçeve sayısına göre paket arı satışımız vardır.
AYRINTILAR ve SİPARİŞ İÇİN TIKLAYIN...

Gerçek (Hakiki) Balı Anlamanın İpuçları

Gerçek (Hakiki) Balı Anlamanın İpuçları

bal2Balın gerçek bir vitamin deposu olduğuna şüphe yok. Lakin “Gerçek balı bulmak kolay değil” diyorsanız işte sizlere gerçek balı tanımanın ipuçları: Samsun Arıcılar Birliği Başkanı Halit Kukula, bir süre buzdolabında bekletilen balın sahte olup olmadığının anlaşılabileceğini söyledi.

Kukula, yaptığı açıklamada, hiçbir katkı maddesi içermeyen, tamamen polenlerden üretilen balın maliyetinin yüksek olduğunu belirterek, gerçek balın ucuz satılmasının mümkün olmadığını savundu.

Piyasaya sürülen sahte ballar yüzünden arıcılığa emek veren insanların mağdur edildiklerini ifade eden Kukula, ”merdiven altı üretim emeğimizi boşa çıkarıyor. Şimdi arıcı arkadaşlarımız yüksek rakımlı, floranın zengin olduğu yerlere çıkarak üç ay boyunca hakiki bal üretmek için zor doğa şartlarına katlanacaklar, ancak sahte ballar bizim bu emeğimizin karşılığını almamazın önüne geçecek” diye konuştu. Kukula, şöyle devam etti:

”Bugün balda her türlü sahtekarlık yapılıyor. İnsanlarımızın sağlığı ile oynanıyor. ‘Balda şeker var’ deniliyor bazen. Keşke şeker olsa ama merdiven altı üreticiler genetiğiyle oynanmış mısırın sapından üretikleri şekerle bal yapıyorlar. Toz şeker kullanmıyorlar. Vatandaşlarımız bilinçli olmak zorunda. Sahte bal almaktansa sağlıklarını korumak için reçel alsınlar daha iyi.”

”BAL BUZDOLABINDA ŞEKERLENİYORSA GERÇEKTİR”

Balın hakiki olup olmadığını anlamak için içine kurşun kalem batırmaktan, akıtmaya kadar pek çok yöntem kullanıldığını, ancak bunların hiçbirinin gerçek balı ayırt etmede yeterli olmayacağını belirten Kukula, bir balın hakiki mi sahte mi olup olmadığının balı bir süre dolapta bekleterek anlaşılabileceğini söyledi.

Buzdolabında yaklaşık bir ay bekleyen balın krem ya da tereyağ kıvamına gelmesinin balın hakiki olduğunu gösterdiğini anlatan Kukula, ”aslında bal buzdolabına konulmaz, güneş almayan bir yerde oda sıcaklığında saklanması gerekir. Balın gerçek olup olmadığını anlamak için buzdolabına konulabilir. Buzdolabına konulan balda renk değişimi olabilir” dedi.

Kukula, markasız bal satılmasının yasak olduğuna işaret ederek, vatandaşların diğer gıda maddelerinde olduğu gibi bal alırken de son derece titiz davranmaları gerektiğini sözlerine ekledi.

AA-Haber7

Bir önceki yazımız olan Dadant Kovanlarının Yapılışı başlıklı makalemizde çerçeve, çerçeve ölçüsü ve dadant hakkında bilgiler verilmektedir.

25 Temmuz 2009

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 13 YORUM

  1. mücahit dedi ki:

    bende bimden alıyorum balı çokta beğendim hakiki bal diyemeyiz ama sahtede deil fiyatına eşdeğerdir kalitesi bi arkadaşım hakkariden hakiki bal getirmişti aradımm piyasada yoktu çünkü katkı maddesi konulduktan sonra hakiki olmaz kalite ararsın sadece hakiki bal direk kovandan çıkarılandırr..

  2. Özge dedi ki:

    Bim’de satılan o şeye bal diyorsanız üzücü gerçekten, hiç bal yememişsiniz demek ki.. Hele biri demiş ki sahteyse bile çok başarılı bik bik bik.. Yapmayın yahu.
    Şöyle organiğinden kaliteli bir reçeli bile alamayacağınız ucuzlukta bal sunuyor adamlar sana, yer misin?

  3. nur dedi ki:

    Bim de satilan balkaşik marka bal tek kelimeyle iğrenç….

BİR YORUM YAZIN