+90 543 350 50 91

Sosyal Medyada Biz}

Satılık Arı ve Ana Arı Siparişi Verebilirsiniz....
Ana arı ırklarına göre belirli bölgelerde üretimi yapılan damızlık ve melez ana arıların satışını yapmaktayız. F1 yani melez olarak üretmiş olduğumuz ana arı çeşitleri ise farklı bölge ve illerde yapılmaktadır. Kargodaki kayıplar ve yumurta atmayan ana arılar tarafımızdan karşılanmaktadır. Çerçeve sayısına göre paket arı satışımız vardır.
AYRINTILAR ve SİPARİŞ İÇİN TIKLAYIN...

Sıcak Süte Bal Koymayın

Sıcak Süte Bal Koymayın

Bal konusunda çok fazla bilgi vardır ama bu bilgilerden doğru olanları ayırt edip hayatımızda uygulamalıyız. Çünkü bir çoğumuz çocuğumuza bal verirken süte bal koyarız bu toplumda alışkanlık haline gelmektedir. Çocuğumuzu geçelim hepimiz süt içiyoruz ve illaki balda koysak daha iyi olur deriz. Ama süt belli bir ısıdan fazla ise onun içine konulan balını bize hiç bir faydası olmayıp sadece tat vermekten başka bir işi yaramayacaktır.

Konu hakkında Samsun Ondokuz Mayıs üniversitesi (OMü) Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Ahmet Güler, balın 43 derecenin üzerinde ısıya maruz kalması halinde besin değerini yitirdiğini, bu derecenin üzerinde süt veya çaya konulan balın tatlandırıcıdan öteye geçmeyeceğini söyledi.

”Domuz gribi” ile birlikte birçok hastalık için vücut direncinin artırılması için beslenme uzmanları tarafından tavsiye edilen, yüzyıllardır şifa kaynağı olarak gösterilen balın nasıl tüketileceği de önem taşıyor.

.
Uzun yıllardır arıcılık üzerine araştırmalarını sürdüren Doç. Dr. Ahmet Güler, balın besin değeri korunarak tüketilmesinin son derece önemli olduğunu vurguladı. İçinde yararlı enzimler, proteinler, asitler, vitamin ve mineraller bulunduran balın besin değerinin son derece yüksek olduğunun altını çizen Güler, balın adeta bir enerji ve şifa kaynağı olduğunu hatırlattı. Balın yüksek derece ısıda besin değerini yitirdiğine işaret eden Güler, şu bilgileri verdi:
.
”Bal 43 derecenin üzerinde sıcaklığa maruz kaldığında besin değerini yitirir, bu derecenin üzerinde süt veya çaya konulan bal tatlandırıcıdan öteye geçmez. Ilık süt, su veya meyve suyuna, çaya konulabilir. Balın kaynatılması ise bütün besin değerini yitirmesine neden olur. Bal yüksek ısıda kaynatıldıktan sonra tüketiciye sunulduğunda buna kesinlikle bal diyemeyiz.”
[nggallery id=61]

Bir önceki yazımız olan Arıcılık Nedir ve Nasıl Yapılır? başlıklı makalemizde arıcılık, Arıcılık Bilgileri ve Arıcılık nasıl yapılır hakkında bilgiler verilmektedir.

Karniyol Ana Arı

24 Eylül 2012

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN